Der er forskel på mænd og kvinders anatomi og derfor passer alle sæder ikke begge køn lige godt!


Sæde til mand eller kvinde - hvad er forskellen og hvordan er det vigtigt?

De fleste western sadler - sadler generelt faktisk - laves primært til mænds anatomi. Det er egentlig ret besynderligt da 85% af alle ryttere er kvinder. Så hvorfor er det sådan, når det burde være omvendt?

Iflg. tidsskriftet Equus 1989,  skrev Dr. Deb Bennet en ph.d. med titlen: "Hvem er bygget bedst til at ride". Heri beskriver hun hvordan rytterfolk som Comanche, sioux og Crow indianere traditionelt byggede deres sadler forskelligt til mænd og kvinder, i det de tog højde for kønnenes forskellige anatomi.

Kønnenes bækken, nedre ryg og lår er konstrueret forskelligt. Mænd og kvinder får også forskellige fysiske skavanker og udfordringer, når de starter i ridning.  De ender simpelthen forskelligt i sadlen.For mænd er det pga hoftes udformning, sædeben og lårene, at det bliver lettere at sidde ned i trav og galop.

Når en kvinde sidder i en saddel beregnet til en mand, får hun problemer. Sadlerne er generelt bygget bredere i skridt området og smallere i sædet - hvilket passer mandens anatomi - kvinder har brug for at sadlen er bygget omvendt - altså smallere i skridtområdet og bredere i sædet.

Kvinder vil også have bedst af at få stigbøjlerne tilpasset netop deres anatomi.

Det var lidt om sadlers sæde.

Vi høres ved

Suzette :-)